Selberg Arkitekter

Ombygging enebolig Munkvollveien

Ombygging av enebolig bygget i 1965. Det var et behov om å få tilpasset boligen slik at familien kunne få et moderne og funksjonelt hjem. Flere i familien har bil og motorsykkel som interesse og lett tilgang til garasjen var viktig.

Ideen har vært å etablere en visuell og funksjonell nærhet mellom inngang, uteareal og garasje. En svalgang binder funksjonene sammen og gir familien en tørr forbindelse mellom hus og garasje. Svalgangen danner en forbindelse, men er også et møbel som kan benyttes til å henge f.eks. huske i. Dessuten er den et element som demper for innsyn til hus og uteplass. Hovedinngangen ble samtidig fornyet og utvidet, samt at vindusformat ble endret og det ble utformet en sitteplass ute.

Sted: Byåsen, Trondheim
Byggherre: Privat
Status: Ferdigstilt 2014