Selberg Arkitekter

Målet mitt er å skape praktiske uteområder med intuitive rom, og håpet er at de som benytter dem vil føle seg avslappet og bli inspirert.Marija Cvetković

Marija Cvetković

Marija kommer fra Serbia og er utdannet ved Universitetet i Beograd, hvor hun ble uteksaminert i 2012. Etter flere års arbeidserfaring i Serbia, innen offentlig og privat sektor, og som frilans landskapsarkitekt, kom hun til Norge i 2020. Hun ønsket å utvikle sin kompetanse ved å lære fra ulike miljø innen sitt felt.

I Norge har hun jobbet med ulike typer prosjekter, bl.a. store og små boligprosjekter, skoler, barnehager og private hager. Hun jobbet ved et arkitektkontor i Steinkjer før hun ble ansatt hos Selberg Arkitekter juli 2022. Hun trives godt med å jobbe tverrfaglig sammen med sine medarbeidere på ulike prosjekter der hennes ideer kan få vokse.

Bærekraftige og funksjonelle design som krever lite vedlikehold, er noe Marija streber for å oppnå. Hun liker å inkludere natur i mest mulig grad som en kontrast til harde kunstige materialer som ellers preger bymiljøet. Hun er spesielt glad i å jobbe med planter. Selv om det ligger mye arbeid bak, så skal det føles lett ut å oppholde seg i områder som er designet av landskapsarkitekter, samtidig som områdene skal invitere til aktivitet og bruk.