Selberg Arkitekter

Generasjonsbolig i Østtunvegen

Huset ligger i et etablert boligområde lengst øst på Byåsen. Oppdragsgiver trivdes godt i nabolaget og datteren ønsket å flytte tilbake til barndomshjemmet. Selberg Arkltiekter ble kontaktet for å utvide eneboligen til en generasjonsbolig for to familier.

Boligen var opprinnelig et lite husbank-hus fra 80-tallet med flere små påbygg, deriblant et mindre takopplett på loft. For å gi nok areal til to familier ble løsningen å heve hele takkonstruksjonen for å få en egen leilighet i andre etasje. Trappen til den nye leiligheten ble lagt ute, mellom huset og en ny carport. Vi ønsket å bytte ut takstolene for å utnytte takhøyden et sperretak gir. Dette gav god luftighet og romfølelse i alle oppholdsrom og en mulighet for ekstra areal på et åpent galleri/hems. Det er flere uteplasser med gode solforhold, interessante rom med åpen himling, synlig konstruksjon og solide materialer. Det gode resultatet vitner om et svært godt samarbeid med oppdragsgiver og dyktige utførende.

Sted: Byåsen, Trondheim
Byggherre: Privat kunde
Status: Ferdigstilt

Fagområde

Kategori

  • Bolig og hytter
  • Fortettingsprosjekt