Selberg Arkitekter

Sentrumsutvikling Åndalsnes

Selberg Arkitekter har på vegne av Rauma kommune jobbet med rehabilitering av sentrumsområdet i Åndalsnes. Arbeidet har omfattet opparbeiding av gatene Vollan, Storgata og Strandgata.

Rådhusplassen var også en sentral del av opparbeidelsen, der parkering er flyttet vekk, og rådhusplassen er blitt en plass til lek og opphold med bl.a. trær, gode sittemuligheter og en vakker fontene. Det er vektlagt permeable flater og grønne elementer.

Selberg har også prosjektert området rundt Tindesenteret med «Walk of fame» og jernbaneplassen, kollektivterminal, om kai-vandring i sentrum. Vi jobber for tiden med planer for neste fase av opparbeidingen i sentrum, som knytter Stokkekaia til sentrum.

Det har vært svært tett samarbeid mellom fagene for å få til gode løsninger, - og det er inspirerende å se det flotte resultatet. Materialet er utarbeidet i samarbeid med Hagen Landskap og Rambøll AS.

Rauma kommune ligger i et av Norges mest naturskjønne områder, noe som har vært en inspirasjon og flott ramme for prosjektene.

Live-kamera fra Rådhusplassen kan sees her.

Sted: Åndalsnes
Byggherre: Rauma kommune
Status: Ferdigstilt 2015 og 2017, samt pågående arbeider.

Fagområde

Kategori

  • By- og stedsforming